ÜDVÖZLÜNK A VÁROSSZÉLI SPÁJZBAN!

RENDELJ OTTHONODBÓL, KÉNYELMESEN!

KÉZMŰVES, TERMELŐI, MINŐSÉGI TERMÉKEKET KÍNÁLUNK KORREKT ÁRON, AKÁR DÍJTALAN SZÁLLÍTÁSSAL.

Aszalt sárgadinnye
Aszalt sárgadinnye
1 190 Ft
ÚJ

Aszalt sárgadinnye

ASZALT SÁRGADINNYE.

Kén hozzáadása nélkül készült, ízletes aszalvány.

A nyár dinnye nélkül olyan, akár a tél hó nélkül. A tökfélék, más néven kobakosok közé tartozó dinnye, azonban botanikailag valójában főzelékféle. A rendkívűl magas víztartalmú görögdinnye a meleg nyári napokon ideális a szomjúság enyhítésére. A különböző cukordinnyefajták tartalmasabbak, édesebbek, egészségesebbek. Nagy mennyiségben tartalmaznak védekezőrendszerünket erősítő karotinoidokat, ez a gyümölcshús világos narancssárga színére pillantva szinte szabad szemmel látható. A sárgadinnye rendkívül gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban.

A dinnye tartalmaz kálciumot, foszfort, nátriumot, vasat, magnéziumot, rezet, cinket, kobaltot, A-vitamint, niacint, riboflavint, fólsavat és C-vitamint, továbbá a krómtartalma is jelentős. A sárgadinnye fogyasztása béta-karotin tartalmánál fogva ajánlott láz és gyulladásos megbetegedések esetén.

Hatékony ellenszere az epekőnek. Enyhíti az emésztési panaszokat, így kiemelten ajánlott vékony- és vastagbélgyulladásban szenvedő betegeknek. A sárgadinnye átmossa és hűsíti a problémás bélszakaszt anélkül, hogy megterhelné a szervezetet.
A görögdinnyénél egészségesebb a sárgadinnye. Magas karotinoidtartalma ideális nyári csemegévé teszi, ugyanis védi bőrünket a káros UV-sugárzással szemben. Emellett erősíti a sejteket úgy, hogy azok meg tudjanak küzdeni az ózonból, a füstből és más káros anyagokból eredő szabad gyökökkel.

1 190 Ft
Egységár: 11 900 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 36 Ft
Részletek

Kiszerelés: 100g

Összetevők: sárgadinnye, fruktóz, sárgadinnye aroma.

Származási hely: Thaiföld

A termék speciális aszalási eljárással készül, melynek lépései az alábbiak:

1. lépés: A friss gyümölcs szárítása: Ebben a lépésben a gyümölcsből kivonják a levét, amely az adott gyümölcsfajtából származó természetes cukrokat tartalmaz.

2. lépés: A kapott gyümölcslé felforralása: Az első lépésben kapott gyümölcslevet a benne lévő víz egy részének elpárologtatásával koncentrálják. Ez a lépés növeli az egyes szénhidrátok, különösen a fruktóz százalékos arányát.

3. lépés: Az aszalt gyümölcsöt, amelyből a levet nyerték, beáztatják a megnövelt fruktózkoncentrációval rendelkező gyümölcslébe. Ozmotikus nyomás hatására a gyümölcs magába szívja a fruktóz egy részét az említett koncentrált gyümölcsléből.

Bár az aszalvány nem tartalmaz mesterséges  édesítőszereket, kizárólag a gyümölcsben alapból is megtalálható fruktózt, az aszalási eljárás következtében mégis magasabb lesz a cukortartalma, mint a friss gyümölcsnek.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia:          

350kcal/1464kJ

Zsír:

0g

-ebből telített zsírsav:

0g

Szénhidrát:

87g

-ebből cukrok:

28g

Fehérje:

0g

Rost:

3g

Só:

0g

 

 

Adatok
Cikkszám:
product_053
Tömeg:
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek