ÜDVÖZLÜNK A VÁROSSZÉLI SPÁJZBAN!

RENDELJ OTTHONODBÓL, KÉNYELMESEN!

KÉZMŰVES, TERMELŐI, MINŐSÉGI TERMÉKEKET KÍNÁLUNK KORREKT ÁRON, AKÁR DÍJTALAN SZÁLLÍTÁSSAL.

Vegyes virágméz 0,5kg
Vegyes virágméz 0,5kg
1 950 Ft

Vegyes virágméz 0,5kg

VEGYES VIRÁGMÉZ - termelői 500g

Molnár Zoltán méhészetéből

 

A vegyes virágméz általánosságban véve igen kedvező élettani hatásokat képes gyakorolni az emberi szervezetre. Igen magas cukortartalommal rendelkező csemegének számít, amely e tulajdonsága miatt kifejezetten nagy baktériumölő hatással rendelkezik. A vegyes virágméz jótékony hatását már Napóleon idejében is hasznosították, amikor a harcok során elsődleges sebgyógyítási módszerként alkalmazták a virágmézes kezelést, illetve az ókori egyiptomiak is előszeretettel használták külsőleg és belsőleg egyaránt.A hársméz tulajdonságai

A vegyes virágméz kristályosodási folyamata igen gyors, illetve közepes ütemű lehet, függően attól, hogy milyen virágokból készült el az adott méz. Ugyancsak ennek függvényében alakul az a tulajdonsága is a vegyes virágméznek, hogy milyen az állaga, a színe, az íze és az aromája.

vegyes virágmézet akár ipari körülmények között is elő lehet állítani, mégpedig úgy, hogy több, különböző fajta mézet elegyítenek össze egymással. Az ipari körülmények között előállított vegyes virágméz színe igen sötét, sárgásbarna tónust visel. Erre a mézre jellemző a rendkívül gyors kristályosodás is. Rendkívül ízletes vegyes virágméz állítható elő például Facélia, repce és napraforgóméz keverékéből, de természetesen bármilyen típusú méz elegyíthető annak érdekében, hogy vegyes virágméz készüljön.

vegyes virágméz tökéletesen alkalmas önmagában történő fogyasztásra, valamint sütésre és főzésre is kiválóan megfelel, hiszen az íze igen kellemes.


Jótékony hatásai

A vegyes virágméz jótékony hatásai között szerepelnek olyan pozitív tulajdonságok is, mint a fertőtlenítési képesség, nyugtató hatás, az erőteljes immunerősítő hatás, az általános erősítő hatás, valamint a sebkezelésre való alkalmasság is. Sebkezelés során különösen jól hasznosítható méztípusnak számít, mivel megakadályozza a seb fertőződését, valamint elősegíti a hegképződést is.

1 950 Ft
Egységár: 3 900 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 59 Ft
Részletek

Kiszerelés: 500 gramm

Összetevők: 100% vegyes virágméz

Adatok
Cikkszám:
product_401
Tömeg:
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!