Összetevők: 100% mandula
A mandulakrém mindenféle sütikbe felhasználható zsiradék (és részben a liszt) helyettesítésére, de krémesebb lesz tőle a smoothie, laktatóbb a zabkása, és még délután nasinak is kiváló egy kis gyümölcsöt belemártogatva. (A mi titkos nasi tippünk: datolya megtöltve mandulakrémmel, olvasztott étcsokiba mártva. Gasztroajándéknak is szuper!!)
Hozzáadott zsiradék nélkül - szárazon - pirítva készül, és krémmé őrlése során sem adunk hozzá semmilyen adalékanyagot - se pálmazsírt, se emulgeálószert, se egyéb növényi zsiradékot. Csak a finom, pörkölt, natúr mandula van benne, semmi más :)
Ha gyors energiabombára vágysz, próbáld ki az edzés utáni kedvenc smoothie-d alapanyagaként, vagy kiránduláshoz, bringatúrára készíts magadnak nyers energiaszeletet aszalt gyümölcsökből, magvakból, és mandulakrémből. A gyerekek is imádják a mandulavajjal készült reggeliket, tízóraikat, házi kekszeket, amelyek egészséges alternatívát nyújtanak a cukorral, adalékanyaggal készült bolti termékek helyett.
A Mendula Mandulakrémet számtalan diétába beillesztheted, glutén- és laktózmentes, vegán termék. A paleo, ketogén, nyers vegán receptek nélkülözhetetlen alapanyaga. Sportolók számára biztosítja a minőségi fehérjebevitelt, magas antioxidáns tartalma pedig segíti a gyorsabb regenerálódást edzés után.
A mandula az egyik legegészségesebb az olajos magvak közül, több E vitamint, riboflavint, niacint, kalciumot és rostot tartalmaz, mint bármely más diófajta. Kiváló magnézium forrás, emellett gazdag esszenciális, többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban.
Tápanyagai javítják az agy aktivitását, így rendszeres fogyasztása csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának lehetőségét. Segít a koleszterinszint szabályozásában, és az egészséges szívműködés megőrzésében. Linol- és linolénsav tartalma csökkenti a gyulladásokat, E vitamin tartalma véd a rák ellen.
Fogyókúránál magas zsírtartalma ellenére sikeresen használható: telítetlen zsírjai miatt hosszú ideig teltségérzetet biztosít, rosttartalma pedig segíti az emésztést.
Azon túl, hogy finom:
Minden diétába beilleszthető - Vegán, Keto, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleo, Tejfehérjementes
Alacsony GI index - A mandulának mindössze 15 a glikémiás indexe
Magas a telítetlen zsírsav tartalma - A legjobb minőségű madulának köszönhetően. Nagyon jó Omega-3 zsírsav forrás
Magas fehérje-, és alacsony szénhidráttartalom - 21,1 g fehérje/100 g, 20 g CH/100 g
Sokoldalúan felhasználható - Smoothie-ba, zabkásába,süteményekbe, kekszekbe, mártásokba, kenyérre kenve...