Gyömbér szörp gyümölcscukorral
A növény gyöktörzse a jellegzetesen illatos, csípős, kesernyés ízű fűszer, melyet már a régi népi gyógyászat is úgy tartott számon, hogy jó hatással van az emésztésre és természetesen élénkítő hatású.
Ételeinket, italainkat csak a főzés utolsó fázisában ízesítjük vele, így kiemeli, teltebbé teszi az ízeket. Intenzív aromája miatt adagolásával takarékosan kell bánni.
Használhatjuk reszelve, őrölve, szárítva, szeletelve, esetleg kandírozva.
Szörp formájában javasoljuk felhasználását natúr joghurtba, pudingba, süteményekbe, akár turmixba is. Frissítőként limonádéként fogyasztva, illetve egyszerűen a teánkat ízesíthetjük vele. Friss, üdítő jellege egész napra feltöltődést ad.
Természetes gyümölcscukorral édesítve az egészségtudatos fogyasztók igényeit is ki tudja elégíteni.